Technische informatie

Op deze pagina vertellen wij u het een en ander over de materialen die wij gebruiken voor de vervaardiging van onze muziekinstrumenten voor buiten en tevens heeft u hier de mogelijkheid om middels onderstaande knoppen technische informatie¬†te downloaden, zoals autocadbestanden, 3D-tekeningen, installatiehandleidingen, maar ook mooie productafbeeldingen en foto’s voor uw presentatie.

Downloaden

Ook vind u hier een gedetailleerd overzicht van de resultaten van een onderzoek verricht naar het geluidsniveau van onze instrumenten in de buitenruimte en natuurlijk mag informatie over Percussion Play garantie met onderhoudsadviezen voor jarenlang speelplezier niet ontbreken.

Alle Percussion Play muziekinstrumenten voor buiten voldoen aan de EN 1176-norm, de certificaten kunt u hieronder downloaden.

 

Materialen

Al onze instrumenten worden door Percussion Play in Engeland vervaardigd met een mix van materialen, gekozen om de beste kwaliteit, klank, duurzaamheid en uitstraling te realisern. De meeste frames zijn vervaardigd uit roesvrijstaal en oerdegelijk. Voor de juiste klankafwerking gebruiken wij rvs, aluminium, fiberglass (glasvezelversterkt kunststof) pvc en ipe (hardhout) of een mix hiervan.

Roestvaststaal
Roestvaststaal (rvs) is een staallegering met toevoeging van chroom en nikkel. Rvs vergt nauwelijks onderhoud, is bestand tegen zware omstandigheden en kent een levensduur van vele jaren en is daarnaast volledig recyclebaar.

Aluminium
Zeer duurzaam, bestand tegen regen, zon, wind en sneeuw en corrosie. Aluminium geluidstaven en buizen van Percussion Play produceren duidelijke, heldere tonen.

Fiberglas
Samenstelling van plastic versterkt met glasvezels. Fiberglas is licht in gewicht, zeer sterk en slijtvast. Het trekt niet krom, krimpt niet en vergt geen onderhoud. Zeer duurzaam.

PVC
PVC, algemeen bekend als vinyl, is een van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld. Zeer duurzaam materiaal. De pvc die wij gebruiken voor onze Rainbow Samba’s en Conga’s heeft een zeer gladde oppervlakte, wat resulteert in een geweldig geluid.

IPE-hardhout
Passen wij toe voor de noten van een aantal instrumenten. Duurzaam en zeer sterke hardhoutsoort, resistent tegen schimmels. Kent geen houtrot en is in die zin onderhoudsvrij materiaal, echter na verloop van tijd zal hout vergrijzen. Om roodbruine kleur te handhaven volstaat 1x per 2 jaar behandeling met houtlak. Gelakt of ongelakt, geluid is en blijft zeer vol en natuurlijk.

Lukte het downloaden om de een of andere reden niet, vult u dan onderstaand contactformulier in en wij zorgen er alsnog voor dat u de gevraagde technische informatie per e-mail ontvangt.