Voor iedereen, overal

Outdoor muziekinstrumenten van Percussion Play vinden hun toepassing op vele locaties en voor vele gebruikers, kinderen, volwassenen en ouderen. De plezierbeleving van het spelen van een muziekinstrument in de openlucht zouden we ook de gebruikers van uw buitenruimte niet willen onthouden. Daarom hieronder een bondig overzicht van de marktsegmenten waarvoor wij wat te bieden hebben, wellicht ter inspiratie. Dus mocht u plannen hebben, denk eens in muziek – wij horen het graag.

Speciaal onderwijs – Zorginstellingen – Ouderenzorg – Muziektherapie – Autisme
Schoolpleinen – Openbare ruimte – Speelplekken – Speeltuinen
Recreatie – Muziektuinen – Zintuigentuinen

Zorg – Ouderenzorg – Muziektherapie

Deze slideshow vereist JavaScript.

Buitenmuziekinstrumenten voor de zorg bieden een prachtige meerwaarde voor de tuin of het buitenterrein van uw zorginstelling. Van ziekenhuis tot verpleeghuis of revalidatiecentrum, er zijn vele mogelijkheden. Als muziektherapie of puur als ontspanning. Naast instrumenten voor de klank bieden wij ook instrumenten die u kunt voelen door uw hele lichaam, zoals onze klankbuizen – een pure sensorische ervaring en inclusive play ten top!
En ook in de ouderenzorg vinden onze instrumenten steeds vaker gehoor; samen muziek maken buiten, verbindt bewoners met elkaar en gaat de eenzaamheid tegen. Verreweg de meeste muziekinstrumenten uit ons programma zijn rolstoeltoegankelijk waardoor bijzonder geschikt voor toepassing in de zorg en het speciaal onderwijs. Vraagt u naar de mogelijkheden, wij helpen u graag verder.

Scholen:  Speciaal onderwijs – Muziektherapie bij autisme – Regulier onderwijs

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zelf muziek spelen verschaft kinderen een mogelijkheid zich uit te drukken. Het draagt bij tot het gevoel van veiligheid en geborgenheid en dit wordt nogal eens onderschat. Het positieve effect van muziek op kinderen met ADHD, leerlingen met concentratiestoornissen, hooggevoelige kinderen en kinderen met autisme zal echter door niemand meer worden ontkend.

Autisme

Muziek maken werkt bevrijdend voor kinderen met autisme. Het haalt hen uit hun isolement en leert kinderen zich te uiten. Zo ontwikkelden wij bijvoorbeeld speciaal voor het geven van muziektherapie bij autisme onze xylofoon Duo, een speciaal vormgegeven xylofoon waarop kind en therapeut een muzikale dialoog met elkaar aangaan zonder al te confronterend oogcontact.

Verder willen wij ook graag wijzen op de rustgevende werking die uitgaat van onze klankbuizen als de Emperor Chimes of de Tubular Bells. Zoals wel bekend is dat kinderen met een meervoudige beperking vaak rustig worden van zogenaamde klankschalen, zo hebben ook de klanken en geluidsgolven die deze instrumenten voortbrengen een rustgevend effect; kinderen kunnen de tonen aanraken, voelen en dompelen zich als het ware onder in een bad van geluid.

Als verlengstuk van het muziekonderwijs binnen, geven muziekinstrumenten voor buiten scholen natuurlijk een prachtige aanleiding voor installatie op het schoolterrein. Voor scholen met een beperkte buitenruimte bieden Freechimes een uitkomst, deze monteren we in elke gewenste toonsoort – pentatonisch of diatonisch – gewoon aan de buitenmuur, en dus kan het plein vooral het plein blijven. Voor scholen met meer ruimte is een aparte muziekspeelplek buiten een mooi podium voor schooloptredens of muzieklessen in de open lucht.

Bent u verbonden aan een school voor speciaal of regulier onderwijs en heeft u vragen of plannen? Neemt u vrijbljvend contact met ons op, want samen kunnen we wat moois maken.

Muziektuinen – Sfeer – Zintuigentuinen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Sfeer bepaalt of we ergens graag vertoeven of niet – en dat geldt natuurlijk ook voor de inrichting van onze buitenruimte en al helemaal voor onze parken en tuinen. Muziektuinen of zintuigentuinen met geurende en kleurende bloemen, veel groen, vlinderstruiken etc. leven nog meer op bij de warme houten klanken van onze Marimba of Akadinda, om maar eens twee voorbeelden te benoemen van populaire buitenmuziekinstrumenten op deze locaties. Pentatonisch gestemde instrumenten zijn perfect hiervoor. Denkt u aan een muziektuin – wij luisteren graag mee.

Recreatie & Speeltuinen – Inclusie

Deze slideshow vereist JavaScript.

Voor de recreatiesector kan Percussion Play Nederland prachtige muziekplekken aanleggen. Van sfeervolle muziektuinen tot muziektoestellen langs de wandelpaden op uw park, waar uw gasten even helemaal tot zichzelf kunnen komen na een bezoek aan het zwembad, tot en met muziekinrichtingen voor een attractiepark – ook hier geldt het credo the sky is the limit. En natuurlijk houden wij rekening met zowel uw valide als mindervalide bezoekers. Onze buitenmuziekinstrumenten kunnen een prachtige, absoluut onderscheidende aanvulling zijn voor uw buitenruimte.

In speeltuinen zorgen outdoor muziektoestellen voor een muzikale balans tussen al dat gedraaf en geklauter door. Kinderen (en ouders!) maken maar wat graag van de gelegenheid gebruik om even een toontje lager (of hoger) te gaan. Even uitblazen en tijd voor een muzikale pas op de plaats op de muziekplek of in de muziektuin. Een ideale combinatie en een prachtig stuk inclusief spelen waardoor de speeltuin nog toegankelijker wordt voor iedereen.

Openbare ruimte

Deze slideshow vereist JavaScript.

Buiten is van ons allemaal en we gebruiken onze openbare ruimte dan ook intensief. Percusion Play weet dat en biedt daarom een aantal muziektoestellen gericht op intensief gebruik en permanente opstelling in de open lucht. Te bespelen met de handen, voeten of in een enkel geval zelfs met je teenslippers op een mooie zomerdag. Populair zijn onze rvs en aluminium klankbuizen, babel drums en onze oerdegelijke roestvaststalen zitdrums. Op zoek naar een ludieke muziekoplossing voor de openbare ruimte? Creëer dan eens een drumcirkel of wat te denken van een heuse vloerpiano! Op de foto’s hierboven wat voorbeelden en bekijk ook de video hieronder.