Technische informatie

Downloaden

Materialen

Al onze instrumenten worden door Percussion Play Ltd in Engeland vervaardigd met een mix van materialen, gekozen om de beste kwaliteit, klank, duurzaamheid en uitstraling te realiseren. De meeste frames zijn vervaardigd uit roesvrijstaal en oerdegelijk. Voor de juiste klankafwerking gebruiken wij rvs, aluminium, fiberglass (glasvezelversterkt kunststof) pvc en ipe (hardhout) of een mix hiervan.

Roestvaststaal
Roestvaststaal (rvs) is een staallegering met toevoeging van chroom en nikkel. Rvs vergt nauwelijks onderhoud, is bestand tegen zware omstandigheden en kent een levensduur van vele jaren en is daarnaast volledig recyclebaar.

Aluminium
Zeer duurzaam, bestand tegen regen, zon, wind en sneeuw en corrosie. Aluminium geluidstaven en buizen van Percussion Play produceren duidelijke, heldere tonen.

Fiberglas
Samenstelling van plastic versterkt met glasvezels. Fiberglas is licht in gewicht, zeer sterk en slijtvast. Het trekt niet krom, krimpt niet en vergt geen onderhoud. Zeer duurzaam.

PVC
PVC, algemeen bekend als vinyl, is een van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld. Zeer duurzaam materiaal. De pvc die wij gebruiken voor onze Rainbow Samba’s en Conga’s heeft een zeer gladde oppervlakte, wat resulteert in een geweldig geluid.

IPE-hardhout
Passen wij toe voor de noten van een aantal instrumenten. Duurzaam en zeer sterke hardhoutsoort, resistent tegen schimmels. Kent geen houtrot en is in die zin onderhoudsvrij materiaal, echter na verloop van tijd zal hout vergrijzen. Om roodbruine kleur te handhaven volstaat 1x per 2 jaar behandeling met houtlak. Gelakt of ongelakt, geluid is en blijft zeer vol en natuurlijk.

Hebben de instrumenten enige vorm van ‘valondergrond’ of ‘valdempende’ ondergrond nodig?

Het doel van een ‘valdempende’ of ‘valondergrond’ is om de impact van een onbedoelde val van een kind op te vangen en de ernst van een verwonding te beperken. Aangezien onze instrumenten muziekinstrumenten zijn die al staande (of zittende in een rolstoel) vanaf de grond dienen te worden bespeeld en als dusdanig zijn ontworpen, en niet bedoeld zijn om te beklimmen, zijn er volgens BS EN-1177 geen vereisten voor een schokabsorberende, veilige ondergrond.
Bovendien hebben ze ter bescherming tegen verwondingen door botsingen een aanbevolen ‘vrije ruimte’-zone nodig. Vrije ruimte is een minimale ruimte rondom het instrument die het risico op botsingen verkleint; ‘Percussion Play’-instrumenten, mits correct geïnstalleerd en volgens de installatie-instructies van de fabrikant voldoen aan de dimensionale vereisten van BS EN 1176.
Onze muziekinstrumenten komen het best tot hun recht indien bij elkaar geplaatst in een separate muziekhoek/muziekplek, waarbij ze duidelijk gescheiden zijn van eventueel aanwezige ’traditionele’ speeltoestellen zoals schommels, draaitoestellen en klim-glijcombinaties.