Tembos

Onze aerofoon Tembos voor buiten is met een maximale hoogte van 2,68 m tot 3,62 m (!) een indrukwekkende verschijning van roestvaststaal, en trekt op elke locatie veel bekijks. Muziek maken op de Tembos is dan ook een ware belevenis. Deze zogenaamde ‘plosieve aerofoons’ werken op het principe van het in beweging brengen van lucht in de robuuste roestvrijstalen klankbuizen, wat zorgt voor een mooie resonerende klank (bekijk ook de video onderaan de pagina). De lengte van de klankbuis bepaalt de toonhoogte, hoe langer de buis, hoe lager en dieper de toon. Het resultaat is verbluffend.
Percussion Play levert dit outdoor muziekinstrument in 3 verschillende toonladders/uitvoeringen en wel een pentatonische (6 rvs klankbuizen), een diatonische uitvoering (8 rvs klankbuizen) en een Tembos ‘in Blues toonladder’ (7 rvs klankbuizen), kortom een prachtige muzikale mix.

klik op foto voor vergroting

Prijzen
€ 5.720 model Pentatonisch
€ 7.190 model Blues
€ 7.430 model Diatonisch

Prijzen excl. vrachtkosten (afhankelijk van ordergrootte) en excl. btw
Installatiekosten op aanvraag of u installeert in eigen beheer

Toonbereik Tembos Pentatonisch
C3-C4, pentatonisch gestemd

Toonbereik Tembos in Blues toonladder
G, Bb, C, Eb, F, Gb, G, in  blues-toonladder

Toonbereik Tembos diatonisch
C3-C4, diatonisch gestemd

Deze aerofoon is goed rolstoeltoegankelijk

Installatiemogelijkheden
– ingraven (verankering in beton in de grond)
– plaatsing ook mogelijk op beton/verharding m.b.v. voetplaten (meerprijs)

download installatiehandleiding

overige downloads

Afmetingen

Waarom ‘Tembos’ ?

De vorm van dit imposante muziekinstrument deed ons denken aan de slurf van een olifant, wat in het Swahili weer ‘Tembo’ betekent. Wat we overigens niet uit Afrika hebben overgenomen is het bamboe, waar deze instrumenten oorspronkelijk van werden gemaakt. Om ons Tembos muziekinstrument voor buiten geschikt te maken voor installatie op iedere locatie – of dit nu een park, de openbare ruimte, schoolplein of de buitenruimte van een zorginstelling is – kozen we voor de productie in robuust rvs.
Deze aerofoon wordt bespeeld met de meegeleverde pads (met sterke staalkabel bevestigd aan het toestel), maar ook teenslippers bij mooi weer leveren minstens net zo funky tonen op!

Geschikt voor alle leeftijden en voor 2 spelers tegelijk.