Drumcirkels – kloppend hart van Plein en Park

drumcirkels artikel

Bent u op zoek naar een ludieke invulling van uw stadsplein of stadspark? Creëer dan eens een drumcirkel, of combineer een groep outdoor drums met elkaar tot een unieke drumopstelling in de buitenlucht.

Lekker buiten drummen verbindt mensen met elkaar en schept een geweldige sfeer tussen de bezoekers van uw stadsplein of stadspark. Percussion Play produceert een aantal oerdegelijke buitendrums waar u groepsgewijs de prachtigste drumcirkels mee kunt samenstellen.

Cajon zitdrums

Cajon zitdrums uit RVS - voor een ijzersterke drumcirkel in de openbare ruimte
Cajon zitdrums uit RVS – voor een ijzersterke drumcirkel in de openbare ruimte

Voor plekken in de openbare ruimte met weinig toezicht en/of zwaar/intensief gebruik zijn er onze oerdegelijke Cajon drums – roestvaststalen zitdrums bij uitstek geschikt voor een drumsessie in de openlucht. Cajons geven een prachtige snare drum sound die de bezoekers van uw stadsplein of –park aangenaam zal verrassen. Daarnaast zijn het ook nog eens zitdrums, met andere woorden een ludieke zitmogelijkheid voor uw pleinbezoekers.

 

roestvaststalen zitdrums als drumcirkel - ook op plekken zonder toezicht!
IJzersterk – ook op plekken zonder toezicht!

Rainbow Samba’s en Conga’s

Drumcirkel met Rainbow Samba's en Conga's
Drumcirkel met Rainbow Samba’s en Conga’s

 

Wat te denken bijvoorbeeld van een kleurige drumcirkel bestaande uit een set Rainbow Samba’s – 5 drums in verschillende afmetingen – gecombineerd met drie paren Conga drums, op de foto hierboven te herkennen aan de roestvaststalen staanders. Door de drums op voldoende afstand van elkaar te plaatsen vormt u gemakkelijk een cirkel die bovendien goed toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Babel drums

Waar bovenstaande drums puur bedoeld zijn om helemaal lost te gaan met ritmisch drummen, slaan we met onze Babel drums een heel andere toon aan, of liever gezegd andere tonen.

Drums-combinatie van rvs Babel drums
Drums-combinatie van rvs Babel drums

 

Babel drums zijn zogenaamde tongdrums die men met de vingertoppen en duimen moet beroeren om prachtige zwoele klanken tevoorschijn te toveren. Babel drums zijn stuk voor stuk getunede drums, gestemd in de pentatonische toonladder (bereik G3-B4) en zijn verkrijgbaar in een grote en kleinere uitvoering. Uitstekend geschikt om in groepsverband te plaatsen, ook in de openbare ruimte. Vervaardigd uit robuust RVS.

 

Drums-combinatie met babel drums
Fijngestemde Babel drums uit robuust rvs

 

Wij hopen dat de voorbeelden in dit artikel u inspireren tot het nadenken over de mogelijkheid van een drumcirkel of drums-combinatie bij u in de openbare ruimte, of op uw buitenterrein. Natuurlijk zijn er meerdere combinaties mogelijk, afhankelijk van uw beschikbare ruimte en budget. Neemt u bij vragen gerust contact met ons op, samen kunnen we wat moois neerzetten!