Muziek met je teenslippers

Hoewel de winter nu natuurlijk voor de deur staat en we zelf momenteel alleen nog maar kunnen dromen van een lekker dagje strand, lijkt ons dit wel een mooi moment om deze ludieke toepassing van onze aerofoon type ‘handpipes’ – aangereikt door de collega’s van Percussion Play Israel – met u te delen.

Wellicht een leuk idee ter inspiratie straks voor de dames- en heren-plannenmakers die voor volgend seizoen nog op zoek willen gaan naar een originele aanvulling voor hun zandstrand, hetzij aan zee, hetzij bij de recreatieplas in de provincie.

In opdracht van de gemeente Tel Aviv, Israel werd onlangs op een prachtige locatie langs Frishman Beach, een van de drukste stranden van de stad,  het eerste exemplaar van deze strandpipes geïnstalleerd. Strandgangers drummen zo met funky tonen – nadat ze van het strand komen, hun voeten hebben afgespoeld en weer op de schone boulevard staan – het zand van hun flipflops af. 🙂  Een sticker op het instrument wijst de spelers op het gebruik met de teenslippers.
Inmiddels is de tweede Handpipes in Tel Aviv ook geplaatst en voor het volgend seizoen zullen er meerdere volgen.

 

 

FlipFlopFun

 

Roestvaststalen Handpipes langs het strand in Tel Aviv met op de achtergrond het bekende Dan-hotel (met de gekleurde ramen)

 

De Handpipes is een gestemde aerofoon, voorzien van 11 roestvaststalen buizen welke in een diatonische setting gerangschikt zijn. De tonen ontstaan door luchtverplaatsing in de buis nadat deze aan de HDPE-bovenkant (High Density Polyethyleen (voor zwaar gebruik)) met de hand of met een plat voorwerp zoals de teenslipper wordt aangeslagen. De combinatie roestvast staal en HDPE maken de handpipes onderhoudsvrij, oerdegelijk en ideaal voor toepassing in kustgebieden.

TIP: voor meer muziekinstrumenten op strand, zie de video hieronder: