Muziekinstrumenten in tuin verpleeghuis Alrijne

Ook voor de bewoners van verpleeghuis Oudshoorn in Alphen aan den Rijn is er nu de mogelijkheid om zelf muziek te maken! Onlangs installeerden wij deze prachtige klankinstrumenten langs het wandelpad in de beleeftuin. Verpleeghuis Oudshoorn is onderdeel van Alrijne Zorggroep waar o.a. het Alrijne Ziekenhuis onder valt.

Buiteninstrumenten zijn bijzonder geschikt voor bewoners van verpleeghuizen, puur als ontspanning natuurlijk, maar ook voor een muziektherapiesessie in de buitenlucht. En het is natuurlijk al langer bekend dat het spelen met muziek een positief effect heeft, zo ook bijvoorbeeld op mensen met dementie.

Op de foto’s onze buitenxylofoon Sansa-Rimba en een kleurig boeket bestaande uit drie Harmony Bells muziekbloemen. Deze bloemen zijn pentatonisch gestemd en iedere bloem heeft 4 klankschalen die allen net even anders klinken maar samen een prachtige compositie vormen.

Denkt u voor uw verpleeghuis ook aan een muzikale tuininvulling, neem dan gerust contact op. Er zijn immers vele mogelijkheden, wij adviseren u graag.