Een rondje wereld met Percussion Play

Percussion Play Wereldtour

In een aantal artikelen, waarvan dit het eerste, willen we je graag meenemen in een rondje Percusssion Play om de wereld. We zullen een aantal landen aandoen op verschillende continenten om je te laten kennismaken met bijzondere Percussion Play projecten. In hun muzikale opmars om de buitenwereld te vullen met prachtige klanken, lijken onze instrumenten niet meer te stuiten. En natuurlijk brengen wij van Percussion Play Nederland onze muzikale stellingen hier in de Lage Landen in gereedheid.

 

Lees met ons mee, we beginnen onze Percussion Play wereldtour in het mooie Denemarken.

Denemarken, Odense – Zintuigentuin Slot Egeskov

Gerelateerde afbeeldingIn de onlangs aangelegde zintuigentuin bij Kasteel Egeskov installeerde Percussion Play Denemarken een aantal sfeervolle buiteninstrumenten.

Slot Egeskov, al zo’n 460 jaar gelegen op het Deense eiland Funen, staat bekend als het best bewaarde grachtkasteel van Europa.

Het is echter het prachtige park en het grote aantal tuinen dat Egeskov zo onvergetelijk maakt. De tuinen zijn voortdurend in ontwikkeling. In de nieuwe ‘tuin van het leven’ worden de zintuigen gestimuleerd door vormen, kleuren en geuren. Bezoekers ervaren de verschillende seizoenen aan de hand van beplanting in prachtige ‘tuinkamers’. Daarbij is kleur een belangrijk element. De ‘Blauwe tuin’ beeldt het zintuig ‘horen’ uit en het is daar waar Percussion Play Denemarken de buitenmuziekinstrumenten installeerde, tegen fluisterende grassen en beplanting.

 

Voor de invulling van de juiste kleurklank werd bewust gekozen voor een combinatie van geluidssculptuur Harmony, roestvaststalen Babel drums (rustieke tongdrums) en de Cadenza, een compacte outdoor xylofoon.
Ten slotte maakt een stuk maatwerk deze tuinsymfonie compleet: 26 aluminium buisklokken laten – wanneer aangeslagen van links naar rechts – de melodie horen van een bekend Deens volksliedje.

Egeskov is omschreven als ‘Mooiste Tuin van Denemarken’ en in 2012 ontving het de ‘European Garden & Heritage Network Award’ voor de ‘Beste Europese Historische Tuin’. CNN Travel noemde Egeskov Gardens een van de “12 Fabulous Gardens in the World”.