Babel Drum voor zorgorganisatie Norschoten

Zorgorganisatie Norschoten is gespecialiseerd in het aanbieden van hoogcomplexe (ouderen)zorg en behandeling en doet dat vanuit elf locaties in de regio Gelderland. Op de locatie aan de Gerrit Mouwweg te Elspeet plaatsten wij onlangs in opdracht van Norschoten deze Babel Drum type ‘klein’ in de tegelverharding, dus goed met rollator en rolstoel bereikbaar.

De Babeldrum is een zogenaamde ’tongdrum’ – geheel vervaardigd uit roestvast staal – en brengt prachtige klanken voort door de klank’tongen’ met de vingertoppen zachtjes aan te slaan. Meer info over dit type drum leest u hier.

 

Steeds vaker toegepast in de ouderenzorg

Onze instrumenten worden steeds vaker toegepast in de buitenruimten van zorginstellingen, juist ook in de ouderenzorg. (Samen) muziek maken heeft een positieve werking op het (oudere) brein, de concentratie, expressie, fijne motoriek en oog-hand-coördinatie, en zorgt voor een stukje verbinding onder de bewoners. Tot slot bieden onze instrumenten ook voor de muziektherapeut mooie handvatten om nu eens buiten met de bewoners aan de slag te gaan.