Sound Stops voor openbare ruimte

In deze tweede bijdrage in de serie Rondje om de Wereld waarin we een aantal bijzondere Percussion Play projecten belichten, maken we de oversteek naar de andere kant van de oceaan.

We nemen we een kijkje in de Verenigde Staten, om precies te zijn in Syracuse, een plaats gelegen in de staat New York.

Sound Stops

Syracuse is in de omgeving vooral bekend vanwege zijn universiteit. Om het gezellige centrum van de stad met de universiteit te verbinden, is er druk gewerkt aan een zogenaamde verbindende corridor – een meer dan twee kilometer lange, nieuw ingerichte wandel- en fietsroute.
In drie clusters langs deze verbinding werden in het najaar van 2016 zogenaamde sound stops ingericht: Percussion Play ensembles bestaande uit rvs drums, buisklokken en klankbuizen voor buiten.

Openbare muziekinstrumenten - nu binnen handbereik van de inwoners van Syracuse, NY.
Openbare muziekinstrumenten – nu binnen handbereik van de inwoners van Syracuse, NY.

Het project was een samenwerking tussen de City of Syracuse, projectgroep Connective Corridor en universiteitsorkest Symphoria dat deze buiteninstrumenten heeft uitgekozen.

De instrumenten zijn toegankelijk voor spelers van alle leeftijden en alle vaardigheden. Vanwege het openbare karakter werd gekozen voor duurzame materialen als roestvast staal en aluminium.

Rvs Bell Lyre als sound stopper in Syracuse, NY.

Zowel de City Syracuse als de universiteit gaven aan blij te zijn met het feit dat het bespelen van buitenmuziekinstrumenten nu binnen handbereik ligt van iedere inwoner van de stad.
“Iemand kan nu een gitaar of ander instrument meenemen en zich voegen voor een spontane jamsessie bij hen die buiten drummen”, aldus Catherine Underhill, directeur van Symphoria.

Wilt u meer weten over muziekinstrumenten voor de openbare ruimte, kijkt u dan ook eens naar onze oerdegelijke roestvaststalen zitdrums type Cajon of onze klankbuizen Emperor chimes of neemt u vrijblijvend met ons contact op voor een afspraak.

Buiten drummen op deze roestvaststalen Babel drum
Buiten drummen op deze roestvaststalen Babel drum geplaatst langs de route tussen centrum en universiteit in Syracuse.